X
Vizitati Aveiro 2022

Vizitati Aveiro

Vizitati Aveiro

Vizitați Aveiro pentru a descoperi un peisaj dominat de apă.

Aveiro, lângă mare și ria (estuar), este străbătut de o rețea de canale prin care se strecoară moliceiros (bote locale). Aceste vase subțiri și colorate erau folosite în trecut pentru a colecta alge și alge marine, iar astăzi sunt folosite pentru excursii turistice. Vizitarea pe jos nu presupune prea mult efort, deoarece orașul este plat, iar cei care se bucură de ciclism pot lua un "BUGA" - biciclete puse la dispoziție gratuit de Primăria Aveiro.

Aveiro are mai multe clădiri în stil Art Nouveau care merită văzute. Multe dintre ele sunt situate de-a lungul canalului principal, dar există și unele ascunse și în alte locuri. Locația clădirilor este indicată într-un ghid disponibil la Oficiul de Turism, iar puteți să cunoașteți acest stil și mai bine în Muzeul dedicat acestuia.

Un alt loc important de vizitat este Muzeul Aveiro din Conventul Jesus, unde puteți admira Mausoleul Prințesei Sfânta Ioana și sculpturile în lemn aurit care decorează interiorul bisericii. Acestea se găsesc în abundență în capela Senhor das Barrocas și cu mai puțină exuberanță în Biserica Misericordia, a cărei portal manierist merită menționat. Cei care apreciază arhitectura portugheză contemporană nu ar trebui să rateze clădirile universitare.

Emblematic pentru oraș este dulceața făcută din ouă și zahăr - "ovos moles" (ouă moi) care sunt vândute în butoaie de lemn sau ambalate într-un waffer crocant sub diferite forme. Dar înainte de această delicatesă, vă puteți răsfăța stomacul cu deliciile pe care le oferă marea, cum ar fi crustaceele, peștele proaspăt grătar sau tocăniță și știucile, caracteristice acestei regiuni, care sunt servite tocănite sau marinade.

Aproape de Aveiro

Există mai multe locuri în apropiere care merită vizitate. Trecând Ria cu barca, veți trece prin sare și veți putea admira albăstrimea sării, care în timpul sezonului estival este formată în piramide pentru a se usca la soare. Pe partea cealaltă, Rezervația Naturală Dunele de São Jacinto este la aproximativ 15 minute distanță, cu plajele sale aproape sălbatice.

Cei care preferă mai multă distracție pot merge spre sud până la Praia da Barra, unde vor vedea cel mai înalt far din țară, sau Costa Nova, cunoscută pentru „colibe” sale cu dungi. În apropiere se află Ílhavo, un oraș cu tradiții pescărești puternice bine documentate în Muzeul său Maritim.

Nu ratați