X
In Inima Portugaliei 2022

In Inima Portugaliei

În Inima Portugaliei

Vino și descoperă „inima Portugaliei” - urmând rutele pe care le-am pregătit pentru tine. De-a lungul secolelor, această zonă - leagănul identității portugheze – a servit ca un important punct de întâlnire cultural și scena unor fapte istorice cheie.

Itinerarii Propuse

Propunem patru itinerarii, care includ trei dintre cele mai importante monumente ale Portugaliei clasificate ca situri de Patrimoniu Mondial de către UNESCO – Mănăstirea Alcobaça, Conventul lui Cristos și Mănăstirea Batalha. Legate de episoade cheie din istoria portugheză, aceste monumente excepționale combină diverse stiluri arhitecturale. Cel mai vechi, Mănăstirea Alcobaça, a fost fondată de primul rege al Portugaliei și aparținea Ordinului Cistercienilor, care a jucat un rol esențial în dezvoltarea agricolă și culturală a Portugaliei. Conventul lui Cristos - unde încă se simte misticismul Cavalerilor Templieri - este situat lângă castelul construit în 1160 de Ordinul Militar, care a ales Tomar ca bastion pentru apărarea și extinderea teritoriului cucerit de la mauri. Mănăstirea Batalha - un capodoperă al arhitecturii gotice târzii - mărturisește afirmarea independenței portugheze împotriva puternicului Regat al Castiliei.

Descoperă Inima Culturală și Istorică

Fiecare dintre aceste monumente oferă o fereastră spre trecutul bogat și divers al Portugaliei, invitându-te să explorezi adâncimile identității și culturii sale. Aventurându-te pe aceste itinerarii, nu doar că vei vedea frumusețea arhitectonică impresionantă, dar vei simți și ecoul evenimentelor istorice care au modelat națiunea portugheză.

Imersiune în Patrimoniul Portugaliei

Lasă-te purtat într-o călătorie prin timp, de la temeliile monahale ale Alcobaça, prin misterul templierilor la Tomar, până la triumful gotic de la Batalha. Aceste situri nu sunt doar repere pe harta Portugaliei, ci și puncte de reper în istoria și cultura sa profundă.