X
Geoparcul Naturtejo 2022

Geoparcul Naturtejo

Geoparcul Naturtejo

În adâncul interiorului țării, acolo unde Râul Tagus devine portughez, există un teritoriu păstrat unde oamenii trăiesc în ritmul naturii și par să aibă tot timpul din lume pentru a-și împărtăși poveștile și cunoștințele cu alții.

Aici vei găsi Geoparcul Global Naturtejo, care acoperă municipalitățile Castelo Branco, Idanha-a-Nova, Nisa, Oleiros, Penamacor, Proença-a-Nova și Vila Velha de Rodão. Există 17 geomonumente în această zonă a căror importanță este recunoscută de UNESCO, cum ar fi impunătoarea Poartă Ródão care forțează cel mai lung râu din Peninsula Iberică printr-un spațiu îngust, și formele curioase impresionante ale icnofosilelor din Penha Garcia.

Dar există mult mai multe de descoperit în aceste ținuturi care includ Parcul Natural Internațional Tagus. La sosire, simți imediat aromele de pin, lavandă și rozmarin eliberate de vegetație, unde iepurii, cerbii și vulpile se ascund și dispar instantaneu când își dau seama de prezența ta.

Dacă te uiți cu atenție, s-ar putea să vezi abei colorați așezați pe ramurile copacilor, sau privighetori și pupăze care se întrec în cântec. Berzele negre zboară mai sus și petrec ceva timp aici între februarie și august. Și există vulturi imperiali și vulturi care trăiesc în colonii care se bucură să aterizeze pe stâncile râului de pe care au cea mai bună vedere asupra peisajului.

Urmele trecutului sunt încă prezente. Găsite în comori arheologice cum ar fi complexul de picturi rupestre ale Râului Tagus și ruinele Egitânia. Și de asemenea în satele de șist Figueira, Álvaro, Sarzedas sau Monte Branco, locuri autentice pline de amintiri și povești, în satele istorice Monsanto și Idanha-a-Velha și bisericile care primesc pelerinaje pline de viață în fiecare an.

Poți chiar să combini aceste vizite cu ceva exercițiu. Gama de activități este foarte variată și include drumeții, călărie și ciclism montan, alpinism și caiac. Pentru a te recupera de aceste eforturi, nu există nimic mai bun decât câteva momente de relaxare pe plajele râului, respirând aerul proaspăt și aromele câmpiei, sau un repaus mai lung în stațiunile termale de la Monfortinho, Águas (Penamacor) sau Fadagosa de Nisa.

Nu rata