X
Angra do Heroismo - traseu turistic Accesibil 2022

Angra do Heroismo - traseu turistic Accesibil

Angra do Heroísmo - Tur Accesibil

Situat pe a treia insulă a Azorelor descoperită de exploratorii secolului al XV-lea, Angra do Heroísmo a fost primul oraș stabilit în arhipelag, strategic situat în Oceanul Atlantic.

Angra și-a câștigat importanța ca un antrepozit comercial și a servit ca punct de oprire pentru navele pe rutele de navigație între Europa, Americile și India. A fost portul pentru descărcarea diverselor produse de pe celelalte insule, precum și una dintre principalele destinații, ceea ce continuă să fie chiar și astăzi, datorită Aeroportului Internațional Lajes.

Lunga sa istorie și patrimoniul, construite de-a lungul secolelor, au condus la clasificarea acestui centru istoric ca Sit al Patrimoniului Mondial. Orașul, precum și multe alte locuri din Azore, are o frumusețe specială care rezultă din contrastul dintre exuberanța verde și piatra neagră folosită în construcții, dezvăluind originea vulcanică a insulelor.

Pentru a vizita orașul, vă recomandăm un tur care începe la Marina de Angra (Marina Angra). Urcați pe Rua Direita (9) pentru a ajunge în centrul orașului, Praça Velha (Piața Veche) (8), de unde puteți identifica vizite la diferite puncte de interes. De asemenea, puteți continua pe Rua do Espírito Santo, dar aleile înguste v-ar putea obliga să folosiți drumurile destinate traficului vehicular.

Vei găsi drumurile în condiții bune, pavate cu plăci de calcar și bazalt sau dale de bazalt, permițându-vă să vă deplasați în siguranță și fără probleme. Totuși, există multe pante, de exemplu Rua da Sé (5), care pot face turul dificil. Prin urmare, se recomandă ca oricine are mobilitate redusă să fie însoțit pentru a putea depăși obstacolele.

În general, străzile principale au trotuare largi, comparativ cu drumurile secundare unde sunt mai înguste. În general, trotuarele nu au fost coborâte. În zona comercială, nu există rampe de acces în magazine, precum și există terase sau parcare ilegală pe rute, care pot cauza probleme neașteptate de trafic. Datorită tuturor acestor probleme, se recomandă utilizarea hărții de mai sus, unde sunt indicate diferite grade de accesibilitate în centrul istoric al Angra do Heroísmo.

Începând turul pe Rua Direita (9), veți vedea fără îndoială impunătoarea Igreja da Misericórdia (Biserica Milostivirii) (11), construită în secolul al XIII-lea. Accesul în biserică se face pe scări, și scaunele cu rotile nu vor putea accesa toate locurile din interior. Totuși, nava centrală este largă, permițându-vă să vă bucurați de un tur ghidat. Ajungând la Praça Velha (8), mergeți pe Rua da Sé (5) pentru a vizita Igreja do Santíssimo Salvador da Sé (Biserica Catedrală a Mântuitorului) (4), una dintre cele două clădiri cele mai importante din oraș. Intrarea este accesibilă și zona internă este largă, fără obstacole, permițând vizitatorilor să admire sculptura aurită de pe altarele Sfântului Spirit și al Sfântului Hristos al Milostivirii. Lângă Catedrală, se află Palácio Bettencourt (3), un frumos palat datând din secolul al XIII-lea, care a aparținut Căpitanului General al Azorelor. Acum, este Biblioteca Publică.

Întorcându-vă la Rua da Sé și continuând pe Rua do Palácio sau pe Rua Direita, puteți vedea vechiul Colegiu Iezuit, împărțit între Palácio dos Capitães Gerais (Palatul Căpitanilor Generali) (6), simbol al guvernării civile regionale din secolul al XVIII-lea și în prezent Oficiul Președintelui Guvernului Regional, și Igreja de Nossa Senhora do Carmo (Biserica Maicii Domnului de pe Muntele Carmel) (7). Intrarea în biserică se face pe scări sau printr-o rampă foarte înclinată și mișcarea accesibilă în interior este posibilă doar în nava principală. Merită menționate sculpturile aurite și panourile de faianță din interiorul bisericii, care datează din secolul al XVI-lea.

Intrarea în Grădina Duque de Terceira (Jardim Duque de Terceira) (10)

Intrarea în Grădina Duque de Terceira se află pe Rua do Marquês, unde vă puteți lua o pauză și aprecia o parte din natură și viața vegetală care se poate găsi peste tot pe insulă. Grădina este accesibilă cu rampe care garantează accesul la diferite niveluri. Pe vârful Ladeira de São Francisco se află o veche clădire de convent care adăpostește Muzeul de Angra do Heroísmo (Museu de Angra do Heroísmo) (12). Colectia sa, legată de istoria Insulei a Treia și a Azorelor, merită evidențiată datorită diversității sale. Deși panta este înclinată, intrarea în clădire este accesibilă și mișcarea în interior este împiedicată doar de câteva obstacole ocazionale. Este posibil să se aibă un tur ghidat adaptat pentru persoanele cu cerințe speciale și există diverse zone cu informații audio și video despre expoziție.

Întorcându-ne la Golful Angra

Revenind la Golful Angra, urmând de-a lungul coastei, veți ajunge la Forte de São Sebastião (Fortul São Sebastião) (14), în prezent un hotel, cu un punct de belvedere la care puteți accesa printr-o rampă. Plimbarea în interior este netedă, cu obstacole ocazionale.

Pe cealaltă parte a golfului, puteți vizita Igreja și Convento de São Gonçalo (Biserica și Conventul São Gonçalo) (2). Este cel mai mare mănăstire de pe insulă și prima construită în 1545. Fațada este foarte simplă, dar în interior există altare remarcabile în sculptură aurită și panouri de faianță datând din secolele al XII-lea și al XIII-lea, ceea ce este un motiv bun pentru a intra, în ciuda intrării cu trepte. În interior, există spații largi, dar cu câțiva pași. Cu toate acestea, un lift asigură accesul la etajele superioare. În mod normal, există tururi ghidate.

La câteva minute distanță

La câteva minute distanță se află Fortaleza și Igreja de São João Baptista (Fortul și Biserica Sfântul Ioan Botezătorul) (1). Construcția sa a fost ordonată la sfârșitul secolului al XVI-lea de Regele Filip al II-lea, care era Regele Spaniei și al Portugaliei, unde era cunoscut ca Filip I al Portugaliei. Scopul construcției era de a proteja armadele care se întorceau din India și Americi, care treceau prin arhipelagul Azorelor. Puteți vizita fortul și biserica, dar accesul cu scaunul cu rotile nu este posibil în toate spațiile și pavajul este în general inegal. Acest monument se află pe drumul spre Monte Brazil, o călătorie pe care o recomandăm să o faceți într-un vehicul adaptat. Merită cu siguranță efortul pentru a admira vederea orașului Angra do Heroísmo de pe acest punct natural de belvedere.