X
Azorele prin ochii lui... Alexandra Baptista 2022

Azorele prin ochii lui... Alexandra Baptista

Azorele prin ochii lui... Alexandra Baptista

Alexandra Baptista s-a alăturat Urban Sketchers acum 4 ani, de când și-a păstrat impresiile și sentimentele despre mediul înconjurător în carnetele sale. Acest lucru i-a transformat modul de a vedea ce o înconjoară. Când a fost invitată să deseneze cu normă întreagă și să îi țină companie lui Jenny Adam, împărtășind locul în care trăiește, ea a redescoperit Azorele și a găsit alte detalii în peisaj, în gastronomie și în amabilitatea și căldura umană a localnicilor.

Am fost în São Miguel, Terceira și Pico, într-o călătorie cu adevărat intensă și variată. Fiecare insulă are propriile sale „culori” și idiosincrazii și mi-a plăcut să revăd totul, dar șederea în Angra, pe Terceira, iese în evidență pentru mine. Deși scurtă, a fost cu adevărat marcantă pentru bogăția culturală și, în special, pentru interacțiunea cu oamenii care a revelat adevărata esență a Urban Sketchers.

Alexandra Baptista, născută în Estremadura, și-a pierdut inima pentru Azore. A absolvit Arte Frumoase/Pictură la Facultatea de Arte Frumoase a Universității din Lisabona, după care a predat arte vizuale și s-a dedicat desenului. Ca Urban Sketcher, a găsit o modalitate inspirată și reflexivă de a împărtăși, una care este liberă de constrângeri și stimulează idiosincraziile.