X
Horta, Cea mai colorată marină din lume 2022

Horta, Cea mai colorată marină din lume

Horta: Cea mai colorată marină din lume

Când ești pe Faial, o vizită la Marina Horta este obligatorie pentru emoția de a vedea iahturile ancorate acolo și pentru marea expoziție în aer liber de picturi realizate pe chei de către toți marinarii vizitatori.

Acest spațiu nautic a fost deschis în 1986 și reprezintă extensia modernă a unui port și a unei golfuri de o importanță îndelungată. Marina are spațiu pentru 300 de vase și este în prezent a patra marină oceanică cea mai vizitată și cu siguranță una dintre cele mai importante din lume. Deține Steagul Albastru European din 1987.

Locația sa oferă un adăpost excelent împotriva vânturilor din orice direcție și o face o oprire aproape esențială pentru sutele de iahturi din diferite naționalități care poposesc aici anual în călătoriile lor prin Atlanticul de Nord, precum și pentru iahturile care călătoresc între Caraibe și Mediterana.

Mai multe regate internaționale au loc aici în fiecare an, de obicei adresate iahturilor de croazieră oceanică, cu această marină acționând fie ca linie de sosire, fie ca unul dintre porturile de escală, făcând din Horta un punct de întâlnire pentru multe evenimente internaționale de navigație precum Les Sables-Les Azores-Les Sables, Atlantique Pogo, La Route des Hortensias, ARC Europe, Ceuta-Horta, OCC Azores Pursuit Race, printre multe altele.

Peter’s Café Sport, cel mai carismatic café din Atlanticul de Nord, este adesea asociat cu marina și marinarii. Și-a deschis porțile pentru prima dată pentru marinari cu mai mult de 80 de ani în urmă și a oferit ospitalitatea și poveștile fantastice ale mării, temperate de simplitatea poporului azorean, peste un gin și tonic, de atunci. La etaj, puteți vizita Muzeul Artei Scrimshaw, care conține cea mai mare colecție privată de ustensile și piese de artă sculptate sau gravate în falca și dinții balenelor cu dinți.

Printre toată această activitate, Marina Horta are încă o sursă de fascinație: mitul picturilor de pe zidurile portului. Nimeni nu știe cum și când a început, dar probabil într-o zi un membru al echipajului de pe un iaht ancorat în Horta a decis că ar trebui să lase o amintire pictată a șederii sale pe Faial pe zidul cheiului. Prima pictură a fost urmată de altele și acum ocupă întreaga lungime a zidului. Noile picturi sunt pictate peste cele vechi și ceea ce era o suprafață întunecată, neuniformă, s-a transformat într-o expoziție colorată de desene și cuvinte care amintesc de multele iahturi care au acostat în Horta.

O superstiție răspândită printre locuitori

O superstiție a început să circule printre rezidenți că vasele care, dintr-un motiv sau altul, nu reușesc să lase o înregistrare a prezenței lor, vor suferi un accident grav. Ca să nu își tenteze soarta, fiecare marinar acum își folosește pensula și vopseaua pentru a schița un desen și câteva cuvinte care se referă la vasul sau călătoria sa, și astfel, un mozaic uriaș de murale vii a fost creat de-a lungul decadelor de nenumărate echipaje.

Marina Horta

Marina Horta este, de asemenea, punctul de plecare pentru bărcile de observație care încearcă să zărească marii mamifere marine și delfinii agili care găsesc hrană abundentă în apele ce înconjoară insulele Faial, Pico și São Jorge. Vocatia Faialului pentru sporturile marine este completată de pescuit și de observarea subacvatică. Și punctul său culminant este Săptămâna Mării, în august, în care regatele de iahturi și cursele pentru canoe de vânătoare de balene se unesc într-un festival care înviora toată orașul.

Dacă distanța este un reper de neuitat pentru orice yachtsman, dacă își termini călătoria în Marina Horta, vei avea bonusul suplimentar de a realiza o asemenea performanță într-un loc unde marea este sângele vieții sale.

Nu ratați: