X
Gastronomia Insulelor Azore 2022

Gastronomia Insulelor Azore

Gastronomia Azorelor

Gurmanzii se bucură de multitudinea de rețete tradiționale ale bucătăriei azorene. Aici, peștele și fructele de mare abundă, așa că cei care apreciază un pește delicios direct din mare vor găsi un paradis în Azore.

Grătar, bouillabaisse sau supe, peștele este gătit în diverse moduri. Dar asigurați-vă că gustați tonul care, în aceste ape, are o nuanță roz și un gust și o textură blânde, este ușor sărat și este încă prins cu cârligul și sfoara. Sau caracatița care este apreciată mai ales tocată în vin aromatic. Azorele au fructe de mare care nu se găsesc în altă parte, cum ar fi laptele de mare, percebeșii și homarii de nisip, un fel de homar fraged și gustos care este aproape un păcat să nu încerci.

În ceea ce privește carnea, există câteva feluri de mâncare tipice azorene, cum ar fi cozido das Furnas, unic pentru că este gătit sub pământ, exploatând căldura pe care pământul o reține în acea parte a Insulei S. Miguel. La momentul potrivit, puteți urmări pregătirea mesei lângă lagună. Pe Insula Terceira, accentul este pus pe alcatra (tocană de pește sau carne de vită), bine condimentată așa cum cere tradiția, și pe celelalte insule există mai multe variații ale rețetei pentru yam cu cârnați.

Bolo lêvedo (prăjitura crescută) din Furnas este de asemenea foarte populară și se potrivește bine cu orice masă, fie singură, cu unt sau gem. Sau cu miere din Azore, un produs cu Denumire de Origine Protejată, datorită calității sale înalte provenite din diversitatea și bogăția florei.

Nu ratați