X
Pico, Faial si Sao Jorge - Insulele Triunghiului 2022

Pico, Faial si Sao Jorge - Insulele Triunghiului

Pico, Faial și São Jorge – Insulele "Triunghiului"

Întregul arhipelag al Azoarelor este frumos și merită vizitat, dar datorită proximității lor, Pico, Faial și São Jorge formează așa-numitul "Triunghi" al Grupului Central de insule care te încurajează să traversezi marea pentru a cunoaște împrejurimile.

Triunghiul: Faial în prim-plan, Pico în fundal și în dreapta, iar în stânga, întinzându-se între mare și cer... São Jorge. Niciuna dintre aceste trei insule nu seamănă cu celelalte, și fiecare are propriul său caracter unic, dar toate fac parte din întreg. Apropierea lor și numeroasele legături maritime dintre ele, fac din acest "Triunghi" o destinație fascinantă, surprinzătoare.

Legăturile sunt asigurate de compania de navigație Atlanticoline, care oferă servicii pe tot parcursul anului. Frecvența traversărilor crește în funcție de lună. Trecerea canalului între Horta (Faial) și Madalena (Pico) durează aproximativ 30 de minute, și este deservită de 4-6 călătorii pe zi. O rută alternativă îți permite să traversezi între Horta și Velas (São Jorge), cu o oprire la São Roque (Pico). Utilizarea acestor feriboturi programate este o modalitate ușoară și economică de a călători între insule și are bonusul adăugat al unor vederi alternative spectaculoase, și uneori poți vedea delfini.

De la mai până la septembrie, porturile "triunghiului" sunt vizitate de Santorini Express, operat de Atlanticoline, o navă echipată cu cabine care ia ruta lungă între opt dintre insulele Azoare, de la Santa Maria la Flores. Oportunitatea de a transporta vehicule - de la mai multe clase de mașini la rulote, quad-uri, jetski-uri și biciclete – face ca această croazieră să fie o alegere excelentă pentru a te deplasa confortabil între grupurile Vestic, Central și Estic.