X
Lisabona prin ochii lui... Lis Watkins 2022

Lisabona prin ochii lui... Lis Watkins

Lisabona prin ochii lui... Lis Watkins

Lis Watkins a acceptat invitația cu mult entuziasm, deoarece nu fusese niciodată în Lisabona, chiar dacă a apreciat foarte mult să vadă fotografii cu străzile, casele colorate și faianțele, aduse de prieteni care fuseseră în Portugalia. Croydon, partea de sud a Londrei unde locuiește, are și ea tramvaie, la fel ca Lisabona, așa că asta i-a dat un motiv să creadă că se va simți acasă.

Tehnica sa originală de a folosi acuarele și hârtie A3 a atras un număr de privitori interesați în timp ce schița. Când se pregătea pentru călătorie, a ținut să-și întărească stocul de acuarele cu galben deschis și albastru puternic, pentru a surprinde lumina și atmosfera unică a Lisabonei.

A fost surprinsă de varietatea peisajelor atât de aproape de Lisabona. Cu toate acestea, dacă ar trebui să aleagă momentul culminant al vizitei, ar fi Sintra, un loc despre care nu a auzit niciodată, cu un mediu foarte special și un peisaj incredibil.

Lis Watkins

Lis Watkins este un ilustrator. Găsește multă inspirație în oamenii și locurile din sud-estul Londrei și Croydon. Este absolventă a școlilor de artă Brighton și Kingston și și-a publicat lucrările în cărți și reviste. În prezent, este unul dintre membrii din Londra ai comunității online Urbansketchers.org, ai cărei misiune este „să vadă lumea, un desen la un moment dat”.