X
Lisabona intr-o zi 2022

Lisabona intr-o zi

Lisabona într-o zi

Într-o singură zi, este posibil să descoperiți punctele principale ale capitalei portugheze - muzee, monumente și vederi impresionante.

Mai întâi, începând dimineața direct de sus: de pe zidurile Castelului de São Jorge, o vedere asupra întregului oraș, celorlalte dealuri, Tagusului, acoperișurilor. Este un loc liniștit pentru a savura Lisabona, de pe vârful acestei fortărețe cucerită de D. Afonso Henriques, primul rege al Portugaliei, de la mauri în 1147.

Pe măsură ce coborâți dealul, luați tramvaiul 28 în fața punctului de vedere Portas do Sol, pentru a trece (și opri) la mitica Catedrală Sé de Lisboa. Este o clădire istorică cu un design romanic, fondată acolo unde odinioară se afla o moschee și unde puteți vizita în prezent Muzeul do Tesouro (Muzeul Comorilor) și claustrele. Revenind pe traseul 28, ne îndreptăm spre centrul orașului, o zonă de pe harta Lisabonei perfectă pentru plimbări. Urând spre Chiado, este timpul pentru prânz. Fie la o terasă sau la un restaurant mai exclusivist, există o gamă largă și variată de opțiuni.

Sosesc după-amiaza și soarele întotdeauna se îndreaptă spre vest. Ne rezervăm puțin timp pentru a vizita Muzeul Național de Artă Antică, unul dintre cele mai emblematice din țară, care se mândrește cu numeroase sculpturi, aurărie și picturi portugheze și europene din secolele al XIV-lea până în al XIX-lea - punctul principal fiind Panourile de São Vicente. Continuăm către Belém, spre Muzeul dos Coches, care adăpostește o colecție unică de vehicule, multe dintre ele folosite de curțile portugheze și europene.

Următorul este impresionantul Mânăstire dos Jerónimos, clasificat ca Patrimoniu Mondial din 1983. O adevărată carte în piatră și marmură despre o perioadă de aur din istoria Portugaliei, merită să vă aventurați în claustre și în biserică, unde celebrele Luís de Camões și Vasco da Gama sunt odihniți, după o privire mai atentă la portalul sudic.

La marginea vestică a Pieței do Império, o clădire modernă impresionantă atrage atenția: este Centrul Cultural de Belém, ziduri de marmură rareori separate de scena culturală și media a orașului, cu un program divers și renumit de spectacole. Găzduiește Muzeul de Artă Contemporană.

Ziua se apropie de final, iar cu soarele deja scăzut, ne îndreptăm către Turnul de Belém. Vechea fortăreață a fost construită în secolul al XVI-lea pentru a apăra intrarea în Tagus de atacurile maritime - în adevăratul stil portughez, este o structură militară care se remarcă neobișnuit prin ornamentele sale elaborate, care aparțin școlii de stil Manuelin.

Tura se încheie în Belém - sau puteți reveni în centrul istoric și îndreptați-vă către Bairro Alto, una dintre zonele cu cea mai mare concentrație de viață de noapte din Lisabona, cu restaurante, baruri și cluburi pentru toate gusturile și stările de spirit.

Nu ratați