X
Descopera Lisabona 2022

Descopera Lisabona

Descoperirea Lisabonei

Lisabona este un oraș care te îndeamnă să explorezi, să descoperi tot ceea ce ar putea apărea în fiecare cartier, pe fiecare stradă. Este un oraș sigur și prietenos, relativ mic, dar cu atât de multe de văzut. Este un loc ideal pentru a petrece câteva zile sau ca punct de plecare pentru a călători prin țară. Este vechi. Este modern. Este, fără îndoială, întotdeauna surprinzător.

Puteți alege un subiect sau un tematic pentru a-l explora. Gama este largă: Lisabona romană, Lisabona manuelină, barocă sau romantică, Lisabona literară, Lisabona vieții de noapte boeme, orașul Fado. Și există, de asemenea, modalități foarte diferite de a explora: pe jos, cu tramvaiul, cu segway-ul, cu autobuzul hop-on-hop-off, într-un tuk tuk, văzut de pe râu într-o călătorie cu barca sau de pe cealaltă parte, după ce traversați Tagusul cu un ferry cacilheiro... sugestiile sunt nesfârșite.

Cu toate acestea, există câteva locuri esențiale care pur și simplu nu pot fi ratate și care sunt întotdeauna pe listă. Cum ar fi istoricul cartier Alfama și Castelo, cu una dintre cele mai fabuloase priveliști asupra orașului și a râului.

Trebuie să mergeți din centrul orașului spre Belém, cartierul Descoperirilor, cu Turnul Belém și Mănăstirea Jerónimos, ambele Patrimoniu Mondial. Dar și cu originalul Muzeu al Trăsurilor și modernul Centru Cultural Belém. Oh, și nu uitați să gustați delicioasele pastéis de nata (tarte cu cremă)!

Lăsați Chiado și Bairro Alto pentru după-amiaza târzie și seara. Acestea sunt puncte de atracție garantate pentru viața de noapte, la fel ca și Cais do Sodré, mai aproape de râu.

Noua parte a orașului nu poate fi uitată nici ea. Fie că este vorba să vizitați unele muzee cheie precum Gulbenkian, în nord, sau continuând de-a lungul râului, Muzeul Național al Pieselor de Ceramică. Continuați către Parque das Nações (Parcul Națiunilor), zona portuară care a fost complet reconstruită pentru Expo 98, Târgul Mondial din 1998. Acum este un spațiu recreativ important cu un peisaj urban nou.

Aici evidențiem diferitele cartiere ale orașului. Planul dvs. de vizită va fi mai complet înarmat cu "10 lucruri de făcut și de văzut în Lisabona" și itinerariul "Lisabona într-o zi".