X
Castel Sesimbra si viewpoint-urile din sudul Lisabonei 2022

Castel Sesimbra si viewpoint-urile din sudul Lisabonei

Castel Sesimbra si viewpoint-urile din sudul Lisabonei

La o distanță foarte mică de Lisabona, Peninsula Setúbal oferă locuri de o frumusețe incomparabilă, ideale pentru ieșiri în familie, dar și pentru inimile romantice ale îndrăgostiților.

Traversați Podul 25 de Abril spre Sesimbra, apoi luați drumul către Cabo Espichel. Ajungând în promontoriu, veți fi impresionați de izolatul Sanctuar al Nossa Senhora do Cabo (Noastra Doamnă de la Cap). Este un loc care vă va îndemna să contemplați marea și lungul Stâncar Fossil al Coastei da Caparica pe care îl vedeți în dreapta, pe coasta de vest.

Mergeți la castelul Sesimbra. Înainte de a coborî pe plajă, bucurați-vă de vederea asupra golfului de la acest punct de belvedere orientat spre sud, cu bărcile colorate de pescuit la orizont.

Fie că este sau nu o zi bună pentru baie, merită să faceți o plimbare pe plajă, trecând prin Portinho da Arrábida, Galapos și Figueirinha, în Parcul Natural Serra da Arrábida.

În apropiere, Vila Nogueira de Azeitão este cunoscută pentru producția de vin. Trebuie pur și simplu să gustați Moscatelul în una dintre celebrele pivnițe de vin, însoțit de un brânză tipică și unturoasă.

În Palmela, un punct de belvedere nou vă așteaptă în castel, acum transformat în Pousada, de unde vă veți bucura de o seară splendidă admirând apusul soarelui.

În cele din urmă, ajungeți în Setúbal. De la Castel, azi Pousada de São Filipe, aveți o priveliște minunată asupra Rezervației Naturale a Estuarului Sado. Fiind aproape de mare, orașul a înflorit în timpul Descoperirilor, o perioadă de mare bogăție care se reflectă în Biserica São Julião și în Conventul Jesus/Muzeul Setúbal, pe care le veți găsi plimbându-vă prin cea mai veche parte a orașului. Trebuie să vizitați și Muzeul Muncii Michel Giacometti și Parcul Urban Albarquel, o zonă de agrement cu vedere la râu. De aici puteți vedea estuarul și, pe cealaltă mal, complexul Troia.

Ziua va fi, de asemenea, o ocazie perfectă pentru a vă bucura de specialitățile culinare ale regiunii Setúbal, cum ar fi caracatița prăjită, peștele la grătar și fructele de mare, și pentru a gusta Moscatelul; și astfel să vă încheiați călătoria în cel mai bun mod posibil.