X
10 lucruri de facut si de vazut în Lisabona 2022

10 lucruri de facut si de vazut în Lisabona

10 lucruri de făcut și de văzut în Lisabona

 1. Vizita la Castelul São Jorge și plimbare prin Alfama
  Oricine vine în Lisabona și nu merge la Castelul São Jorge sigur va ratat un moment de neuitat. Este cel mai înalt punct din oraș, situat printre cele mai tipice cartiere. O oportunitate unică de a simți și înțelege relația orașului cu râul Tagus.
 2. Ascultă Fado
  Indiferent dacă îți place sau nu acest stil muzical, o cină la lumina lumânării ascultând fado în Lisabona este imperdabilă. Consideră-te norocos și oprește-te, dacă îl auzi cântat în timp ce te plimbi pe unele străzi din Alfama, Mouraria sau Madragoa. Acest stil este cunoscut sub numele de fado vadio, sau amator, cântat când cineva simte nevoia să cânte, cu chitarele alăturându-se simplu.
 3. Mergi la Terreiro do Paço
  Cel mai mare piaț din Lisabona și totodată unul dintre cele mai iconice simboluri ale orașului și ale reconstrucției sale după marele cutremur din 1755. În prezent, oferă în principal o plimbare foarte plăcută de-a lungul râului la sfârșitul după-amiezii. Este, de asemenea, o vedere foarte frumoasă de pe râu în timp ce treci cu barca.
 4. Ascensorul Santa Justa
  Nu îl poți rata când treci pe lângă el plimbându-te prin districtul central. Oferă priveliști invidiabile asupra acestei părți vechi a Lisabonei, și este un privilegiu să călătorești în acest ascensor proiectat de Ponsard, un discipol al marelui maestru al lucrărilor de fier, Gustave Eiffel, acum mai bine de o sută de ani.
 5. Fă o plimbare cu tramvaiul
  Tramvaiul este un mijloc de transport obișnuit pentru lisabonezi, dar și una dintre cele mai bune modalități de a călători prin cartierele istorice. Arată bine în orice fotografie, iar sunetul tramvaielor care rulează pe șinele lor este unul dintre cele mai caracteristice ale orașului. Numărul 28 este cel mai cunoscut, dar există și altele...
 6. Vizitează Mănăstirea Jerónimos și Turnul Belém
  Lisabona are două monumente unice, care sunt Situri din Patrimoniul Mondial. Acestea sunt două bijuterii ale stilului gotic manuelin care impresionează ușor. În afară de boltile sculptate în piatră care sunt o piesă remarcabilă de inginerie, bogăția elementelor decorative legate de aspectele maritime și de călătoriile Navigatorilor este fascinantă.
 7. Gustă un pastel de Belém
  Acesta este un punct culminant al bucătăriei portugheze și rețeta sa este un secret bine păzit care îi face unice. Imperdabil! Un dulce care lisabonezii își plac să îl mănânce alături de cafeaua lor.
 8. Vizitează Oceanariul din Parcul Națiunilor
  Parcul Națiunilor este o poveste de succes în revitalizarea unei zone industriale, cu o locație privilegiată pe malul râului. Merită să vizitezi Oceanariul, unul dintre cele mai mari din Europa, unde poți aprecia flora și fauna diverselor oceane ale planetei noastre.
 9. Visită Muzeul Național al Pieselor de Ceramică și Muzeul Trăsurilor
  Aceste două muzee nu au egal nicăieri în lume. Unul povestește istoria ceramicii din Portugalia de la primele utilizări pe pereții secolului al XVI-lea până în prezent; celălalt are o colecție de trăsuri de neegalat, cu exemple remarcabile din secolul al XVIII-lea, decorate exuberant cu picturi și lucrări în aur.
 10. Cinați în Bairro Alto
  Lisabona este cunoscută și pentru viața sa de noapte foarte animată și aglomerată. După o după-amiază petrecută la cumpărături în elegantul district Chiado, nu există nimic ca o după-amiază târzie la unul dintre punctele de vedere din Santa Catarina sau São Pedro de Alcântara, apoi rămânerea pentru cină în Bairro Alto. Este locul unde trebuie să fii pentru cei care se bucură de o ieșire în oraș distractivă.