X
Ce sa faci in apropierea Lisabonei? 2022

Ce sa faci in apropierea Lisabonei?

Ce să faci în apropierea Lisabonei?

Lisabona este o capitală modernă, cu o accesibilitate excelentă. Începeți cu zona centrului orașului cunoscută sub numele de Baixa. Aici se află inima orașului, unde veți găsi ascensorul Santa Justa și Piața monumentală Praça do Comércio, care se deschide spre râul Tagus. Urcați la Castelul São Jorge și plimbați-vă prin Alfama pentru a asculta Fado-ul. Faceți o călătorie cu tramvaiul până la Mănăstirea Jerónimos și Turnul Belém. Nu uitați să încercați deliciosul Pastel de Belém (tartă cu cremă).

Cascais și Coasta Estorilului

(La o jumătate de oră de condus)

Din secolul al XIX-lea, Cascais și Estoril au fost printre cele mai cosmopolite locuri și de cel mai mare interes pentru turiști. Luați drumul de-a lungul coastei de la Lisabona până la Cascais. Este o călătorie frumoasă și plăcută, cu ample vederi către râu și ocean. Puteți vizita centrul istoric al Cascaisului, descoperiți restaurante uimitoare sau pur și simplu bucurați-vă de o plimbare frumoasă cu prietenii și familia.

Sintra

(La o jumătate de oră de condus, aproximativ 40 de minute cu trenul, la nord de Lisabona)

Romantică și misterioasă, orașul Sintra este cu adevărat unic. Cu satul său pitoresc, palatele sale majestuoase și castelul de basm, în fața unui fundal de munți și păduri luxuriante, Sintra se remarcă ca unul dintre cele mai încântătoare locuri din Portugalia. Și ghiciți ce? Este la doar 30 de minute distanță de Lisabona.

Ericeira

(La 30 de minute de condus, la nord de Lisabona)

Traseul de-a lungul mării, la nord de Lisabona, este unul dintre cele mai populare tururi ale coastei portugheze. Pe parcurs există câteva surprize grozave, cum ar fi Ericeira, un sat de pescuit cu o mare tradiție legată de mare, acum recunoscut ca una dintre rezervele mondiale de surf.

Óbidos

(La o oră de condus, la nord de Lisabona)

Orașul medieval Óbidos este o adevărată capsulă a timpului. Recent recunoscut ca Oraș UNESCO al Literaturii, Óbidos a devenit sinonim cu romantismul și literatura. Istoria, meșteșugurile, cafenelele și restaurantele minunate, bisericile și monumentele, arhitectura frumoasă, toate la doar câțiva pași distanță.

Peniche și Insulele Berlengas

(1 oră de condus, la nord de Lisabona)

Peniche și marea sunt inseparabile. Este unul dintre cele mai mari porturi tradiționale de pescuit din Portugalia și un important centru atlantic pentru activitățile maritime-turistice. Rezervația Naturală de pe Insula Berlengas este la o plimbare cu barca. Apele sale translucide sunt ideale pentru scafandri, care vor găsi aici un sanctuar natural pentru flora și fauna marină.

Arrábida

(45 de minute de condus, la sud de Lisabona)

Aflată lângă mare, între Setúbal și orașul de pescuit Sesimbra, Parcul Natural Arrábida are o frumusețe naturală deosebită, unde albastrul mării se alternează cu tonurile albe ale stâncilor de cretă și adâncimile vegetației verzi care acoperă lanțul muntos. Acțiunea mării împotriva munților a originat o linie de plaje caracterizate de nisip fin și ape transparente, pe care altfel am crede că le-am putea găsi doar în Mediterană, precum Figueirinha, Galapos și Portinho da Arrábida.

Troia

(1 oră de condus, la sud de Lisabona)

Peninsula Troia este o destinație obligatorie de vizitat, cu plajele sale extinse și foarte apreciate. Există o gamă de activități care pot fi bucurate într-o singură zi sau într-un weekend în Troia: sporturi în aer liber precum golf sau ciclism pe trasee special amenajate, sporturi nautice precum windsurfing și navigație, plimbări cu barca, observarea delfinilor și plimbări pe plajă, toate în timp ce te bucuri de priveliști sigur să fie înscrise pentru totdeauna în amintirile tuturor vizitatorilor.