X
Gastronomia din Lisabona 2022

Gastronomia din Lisabona

Gastronomia Lisaboneză

De la sardinele la grătar până la pastéis de Belém (tarte cu cremă de vanilie), mâncarea din Lisabona este la fel de atrăgătoare ca orașul și regiunea.

Sardinele la grătar sunt populare în întreaga Portugalie, dar în Lisabona sunt deosebit de tradiționale în timpul festivităților Popular Saints din iunie. Ele sunt nelipsite în orice restaurant tradițional sau pe terasele de pe plajă, în special în timpul verii, însoțite de ardei grătar și condimentate cu excelentul ulei de măsline portughez.

Însă, bărcile care dau culoare porturilor de pescuit din regiune - Ericeira, Cascais, Sesimbra și Setúbal - aduc multe alte pești și fructe de mare pentru ciorbe delicioase, supe de pește sau pește la grătar simplu, cum ar fi muletul roșu din Setúbal și caracatița prăjită. În Portugalia, avem cu adevărat cel mai bun pește din lume!

În ceea ce privește dulciurile, ispitele în jurul capitalei sunt multe și, de una singură, justifică călătoria: nuci la Cascais, la sfârșitul atrăgătoarei Coaste Estoril; queijadas (plăcinte cu brânză) și travesseiros (plăcinte cu migdale și ou) în Sintra, și fofos (prăjituri cu cremă) în Belas, peisajul cultural verde al Sintra, presărat cu palate și clasificat ca patrimoniu mondial de UNESCO; când traversați Tagusul spre sud, veți găsi tortas Azeitão (rulouri umplute cu cremă de ou). Dulciurile noastre sunt nesfârșite, dar există una pe care nimeni nu o poate rata atunci când vizitează Lisabona: în zona monumentală Belém, unde sunt situate două repere ale patrimoniului mondial, delicioasele pastéis de Belém sunt obligatorii, o trăsătură a patiseriei de mănăstire care este un simbol al gastronomiei portugheze.