X
Ericeira, zona de Surfing 2022

Ericeira, zona de Surfing

Ericeira, Zona Rezervata pentru Surfing

Ruta urmând marea la nord de Lisabona este una dintre cele mai populare excursii de-a lungul coastei portugheze. Pe parcurs există câteva surprize minunate, precum Ericeira, un sat de pescari cu o mare tradiție legată de mare, recunoscut acum ca una dintre rezervele de surf ale lumii.

La mare, munca zilnică a pescarilor este egalată doar de dedicarea obișnuită și prezența surfarilor și bodyboarderilor, care găsesc aici un refugiu special. Campionul național, Tiago Pires, și mulți alți surfari s-au născut aici și au făcut acest mic sat din municipiul Mafra cunoscut. În prezent găzduiește campionate mondiale precum Turul Ligii Mondiale de Surf WSL și Quik Silver Pro Portugal.

Caracteristicile mării și ale coastei, unde stâncile înalte se alternează cu mici golfuri nisipoase, conservarea habitatelor naturale mediteraneene și cultura surfului fac din Ericeira o destinație pentru surfari din întreaga lume.

Partea de coastă considerată de organizația americană Save the Waves Coalition ca fiind prima rezervă de surf din Europa și a doua din lume are o lungime de 8 km și include plaje care sunt un punct de referință la nivel mondial pentru surfari, precum Ribeira de Ilhas, Baía dos Dois Irmãos, cunoscută de comunitate sub numele de Coxos, plaja Empa în fața satului și plaja São Lourenço.

Diversitatea valurilor oferă diferite grade de dificultate și, prin urmare, condiții excelente pentru practicarea sporturilor cu placa de surf, fie la un nivel profesional sau elementar. Cele mai provocatoare valuri sunt la Pedra Branca, Reef, Ribeira d Ilhas, Cave, Crazy Left, Coxos și São Lourenço. Pentru cei care doresc să simtă adrenalina în sporturile nautice, există mai multe companii care oferă lecții de surfing care vă pot ajuta să abordați primele valuri sau să vă perfecționați tehnica.

Cu toate acestea, cei care vin în sat nu trebuie să fie surfari pentru a se simți acasă. Ericeira îi întâmpină pe vizitatori din întreaga lume în străzile sale înguste și atmosfera primitoare, spiritul său de plajă și senzația de a fi în vacanță tot timpul anului.

Plajele apropiate de sat sau mai departe la Foz do Lizandro, sunt mai ferite și, prin urmare, potrivite pentru familii cu copii. De asemenea, puteți face excursii scurte în apropiere și vizitați Aldeia Típica de José Franco, un sat în miniatură din lut în orașul Sobreiro, și Mănăstirea Mafra care a fost sursa de inspirație a laureatului cu Premiul Nobel pentru Literatură, José Saramago, în Memorialul Mănăstirii. Este foarte aproape, în Tapada Națională a Mafrei (Rezerva de Vânătoare), construită de Regele D. João V pentru el însuși și pentru Curtea sa, după construcția mănăstirii în secolul al XVIII-lea, și este în prezent un loc relaxant în care puteți vedea căprioare, cerbi, mistreți și alte specii de animale sălbatice trăind în sălbăticie.

O altă sugestie legată de protecția naturii este să vizitați Centrul de Recuperare a Lupului Iberic din Malveira, dedicat unei specii aflate în pericol, de obicei considerată periculoasă.

Una dintre cele mai mari atracții ale acestei regiuni este bucătăria sa, plină de arome tradiționale ale mării. Peștele proaspăt la grătar este un must, dar fructele de mare sunt, de asemenea, foarte populare, în special homarii, care sunt crescute în ferme marine la Ericeira.