X
Cascais si Coasta Estorilului 2022

Cascais si Coasta Estorilului

Cascais și Coasta Estorilului

Cascais și Estoril, sau coasta de nord a Lisabonei, au devenit unul dintre cele mai cosmopolite și turistice locuri din Portugalia încă de când regele Luís I a ales golful pentru reședința sa de vară la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Climatele blânde și un mediu anual mediu de 260 de zile fără ploaie au fost cu siguranță motive puternice pentru alegerea sa și pentru ca cele mai bogate familii ale timpului să urmeze familia regală și să-și stabilească vilele și conacele acolo. Merită să faci o plimbare prin oraș pentru a simți atmosfera acelei perioade.

Pentru a ajunge acolo, urmează drumul de-a lungul malului de apă de la Lisabona la Cascais sau ia trenul. Este o rută foarte pitorească, care merge mereu pe lângă fluviul Tagus și plajele aglomerate ale coastei Estorilului. Pe parcurs, vei trece pe lângă diverse forturi ridicate pentru a apăra capitala, oferind foc încrucișat cu Fortul Bugio, chiar în mijlocul gurii de vărsare a râului, între Santo Amaro, pe o parte, și Trafaria, pe malul opus.

Nu ratați