X
Portalegre, Marvao, Castelo de Vide 2022

Portalegre, Marvao, Castelo de Vide

Portalegre, Marvão, Castelo de Vide

Traversăm Portugalia într-o clipă și ajungem în nordul Alentejo pentru a descoperi un refugiu al orizonturilor largi și oamenilor ospitalieri în Parcul Natural São Mamede. Pentru prima ta vizită, îți sugerăm o călătorie cu opriri la trei locuri de neratat: Portalegre, Castelo de Vide și Marvão.

Înainte de a intra în parc, vizitează Portalegre

Portalegre are o istorie lungă. A fost un oraș bogat, prosper în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, datorită investiției sale în industria textilă, și este încă cunoscut pentru această tradiție. Prin urmare, ar trebui să vizitezi Muzeul Tapiseriilor Manufacțurii de Portalegre, găzduit într-o fostă casă nobiliară. Fiecare tapiserie este o piesă unică realizată folosind o tehnică manuală care permite reproducerea nuanțelor și umbrelor unei picturi sau unui desen la perfecție. Sunt foarte valoroase și sunt foarte apreciate de artiștii contemporani ca reproduceri ale operelor lor de artă.

Plimbându-te prin oraș, poți vedea multe palate și monumente care evocă zilele de aur trecute. Acestea includ Castelul medieval; marele Catedrală, unde poți admira o colecție unică de picturi portugheze din secolele al XVI-lea și al XVII-lea și panouri de țiglă cu scene biblice; și Casa-Muzeu José Régio, fosta locuință a acestui poet, un colecționar pasionat de piese de artă sacră și populară. Înainte de a-ți continua călătoria, vizitează Biserica Conventului São Francisco, construită pe locul fostei Fabrici Robinson Cork, care a fost foarte importantă pentru dezvoltarea orașului.

Foarte aproape, la doar 15 km distanță, este Pico de São Mamede, cel mai înalt punct din Parcul Natural. Dacă este timp, merită să mergi la Alegrete, un oraș tradițional al Alentejo-ului, cu case albe încadrate între zidurile orașului.

Acum, în drum spre Marvão, treci prin Portagem, unde poți să te răcorești în piscine. Fă o pauză și gustă aromele bucătăriei tradiționale alentejane, împreună cu unul dintre vinurile roșii fine ale regiunii. Merită să vizitezi și situl arheologic al orașului roman Ammaia, aflat în apropiere.

Urcați la Marvão

Oriunde cunoaște Marvão va spune cu siguranță că sunteți la o așa înălțime încât puteți vedea spatele păsărilor zburând pe lângă voi. Și este destul de adevărat. Trebuie doar să urcați la Castel și să vă bucurați de peisajul imens.

Acest oraș medieval fortificat este unul dintre comorile Portugaliei, unde sunteți întâmpinați și simțiți o liniște fără limite. Marvão este cunoscut pentru străzile sale înguste și colțurile pitorești, prangeria sa manuelină și ferestrele gotice și balcoanele din fier forjat.

Puteți vizita micul convent gotic al Senhora da Estrela și Bisericiile Santiago, Espírito Santo și Santa Maria. Muzeul Municipal este găzduit în biserica Santa Maria, unde puteți afla mai multe despre istoria acestui oraș pitoresc.

Ajunând în Castelo de Vide

Castelul înconjurat de case albe se evidențiază în peisaj și constituie o surpriză. O surpriză mai mare, totuși, se găsește în oraș însuși, unde se află unul dintre cele mai bine conservate cartiere evreiești din Portugalia.

Vă veți încânta ușor de farmecul settingului medieval. Vizitați vechea sinagogă, acum muzeu, și plimbați-vă prin străzile labirintice, unde veți vedea prezența evreiască în numele străzilor și semnele credinței generațiilor de evrei pe ușile din granit. Rua das Espinosas, de exemplu, se referă la faimosul filosof din secolul al XVII-lea, Spinoza, care era fiul unui locuitor al Castelo de Vide.

După ce ați urcat la castel, reveniți în centrul orașului și intrați în Biserica Parohială Santa Maria. Aici există un loc în care ceremoniile de Paște amestecă cele două credințe, creștină și evreiască. Aveți de asemenea timp să vă bucurați de apa proaspătă din izvoarele pe care le veți întâlni pe drum, care este binecunoscută pentru proprietățile sale termale.

Parcul Natural din São Mamede

În afară de patrimoniul său cultural și istoric, Parcul Natural São Mamede este un loc de mare biodiversitate, unde puteți găsi mistreți, vulpi, iepuri, jderi, pisici sălbatice și păsări rare precum vulturul Bonelli, simbolul acestei zone protejate, precum și vulturii Griffon, șoimi, acvile șerpi cu picioare scurte și bufnițe roșcate.

Peisajul este foarte bogat geologic, iar natura se exprimă într-un mod foarte particular în formațiunile impunătoare de stânci de cuarțit care atrag atenția. Cei care pot se vor bucura de drumeții sau ciclism pe munte prin acest mediu special, folosind una dintre rutele marcate.

Este recomandat să rezervați aproximativ 4 zile pentru această excursie, dar este ușor de văzut că este destul de natural să doriți să rămâneți mai mult.

Nu ratați