X
Evora, Patrimoniul Mondial UNESCO 2022

Evora, Patrimoniul Mondial UNESCO

Évora, Patrimoniul Mondial UNESCO

Evora, o carte de istorie a artei portugheze.

Cel mai bun mod de a vizita orașul este pe jos, plimbându-vă pe străduțele sale înguste mărginite de case albe, descoperind pe parcurs monumentele și detaliile care dezvăluie povestea Évorei și bogata sa moștenire.

Judecând după împrejurimile calme și primitoare, se înțelege ușor de ce acest oraș, care datează din era romană, a fost ales de regii Portugaliei în secolul al XV-lea pentru a le sluji ca reședință, fapt care a contribuit la dezvoltarea și importanța culturală în deceniile următoare. A fost de fapt datorită istoriei lungi a Évora și a centrului său urban, tipic pentru secolele al XVI-lea până la al XVIII-lea, care a fost păstrat până în zilele noastre, ceea ce a determinat UNESCO să clasifice orașul ca sit de patrimoniu mondial.

Punctul nostru de pornire: Praça do Giraldo

Amplasată în inima orașului, această piață este un punct excelent de întâlnire, cu cafenele, terase, magazine și un birou de informații turistice. Pe o parte se află Biserica Santo Antão și fântâna de marmură (Chafariz) cu 8 guri, reprezentând cele 8 străzi care duc aici.

Itinerar sugerat

Pornind de la arcele Praça do Giraldo, faceți prima călătorie prin principalele puncte de interes: Templul și băile romane, zidurile medievale, Catedrala, Biserica Graça și Biserica São Francisco, cu curioasa ei Capela dos Ossos (Capela dos Ossos).

Dacă aveți timp, nu excludeți Muzeul Évora, Fundația Eugénio de Almeida și vechea Universitate, înființată în secolul al XVI-lea și unul dintre motivele pentru spiritul tânăr și relaxat pe care îl găsim în Évora. Merită și să vă plimbați prin grădina romantică a Palatului D. Manuel și să vizitați capela Ermida de São Brás, în afara zidurilor orașului.

Fie că vizita dvs. este culturală sau pur și simplu doriți să vă bucurați de un weekend liniștit, Évora este un oraș inspirator cu multe de oferit. În afara orașului, luând drumurile secundare, veți putea aprecia mai bine peisajul din Alentejo. Dacă sunteți interesat de arheologie, luați EN114 în direcția Guadalupe și în 3 km veți da peste Cromeleque dos Almendres, cel mai mare megalit din Peninsula Iberică. Acești 95 de monoliți au mii de ani vechime și scopul lor nu a fost descoperit încă.

Turnul Catedralei și Templul

Acestea sunt punctele de referință autentice ale orașului și sunt obligatorii pentru albumul foto. Turnul catedralei este ușor de recunoscut datorită formei sale peculiare, o combinație de turnuri conice rare în arhitectura portugheză. Situat în centrul orașului, servește ca un bun ghid pentru a vedea unde vă aflați. Știați că Catedrala din Évora este cea mai mare catedrală medievală din Portugalia?

În apropiere, în piața Conde Vila Flor, se află marele templu roman, un simbol al cultului împăratului, care timp de multe secole s-a crezut că este dedicat zeiței Diana.

Nu ratați