X
Aromele Alentejo-ului 2022

Aromele Alentejo-ului

Aromele Alentejo-ului

Creativitatea și imaginația în folosirea ingredientelor foarte simple au făcut din bucătăria Alentejo-ului o combinație surprinzătoare de arome și dovadă a ospitalității oamenilor din Alentejo.

Provincia a fost odată o regiune a grâului și a câmpiilor largi unde turmele de porci pășteau liber în plantațiile de stejar și livezi de măslini. Pâinea, carnea de porc și uleiul de măsline au devenit astfel elemente de bază în una dintre cele mai gustoase bucătării din Portugalia, combinate armonios cu ierburi aromatice precum coriandrul, pătrunjelul, rozmarinul, oregano, menta și pătlagina.

Una dintre deliciile regionale sunt micile farfurii cu gustări. Fie că este vorba despre un aperitiv sau pentru degustarea specialităților, ouăle amestecate cu sparanghel sălbatic, ardeiul gras la grătar, jumări de porc sau migas (brânzătură prăjită și usturoi) de diferite arome și în diferite combinații sunt irezistibile.

Ciorba, care poate fi felul principal, este obligatorie. Poate fi un gazpacho, servit rece, sau o supă de pește, cod sau de roșii și cârnați, făcută cu pâine. Supa pe care trebuie să o degustați este cea mai simplă dintre ele: açorda Alentejana, făcută cu apă, ulei de măsline, usturoi, ou fiert, pâine și coriandru. De asemenea, făcute din pâine sunt și migas, care însoțesc porcul fript sau codul sfărâmat, de exemplu.

Pe coastă, merită să încercați pește proaspăt din mare sau alte specialități, cum ar fi percebes sau preparate cu scoici, cum ar fi porcul la stil Alentejan.

Nu ratați: